вторник, 22 септември 2015 г.

Фон дьо тен Revlon Colorstay

Срещала съм доста коментари за този фон дьо тен. Моят е категоричен - не мога без него :) Тъй като в момента съм в период на ограничаване на харчовете за грим и козметика, смело го обявявам за бюджетния ми заместник на MAC.
Опаковката, о тази така критикувана опаковка (и има защо)! Стъклено шише с голямо гърло и никаква помпа или дозатор. За последно ми обясниха, че липсва такова нещо, защото пречело на трайността и съхранението, не знам каква е причината, при положение, че толкова продукти се продават с помпа, но като се замисля, MAC също продават продукт в стъклено шише и капачка, а помпата се купува отделно (въпреки че моята се счупи, но това е за друг пост).
При всички случаи широкото гърло прави продукта сравнително неикономичен, защото нерядко отспивам повече от нужното. Въпрос на старание, но и на късмет. Веднъж обаче след като се преборите с опаковката, приятните изненади не спират.
Имам варианта за мазна кожа в два цвята, 220 Natural Beige и 340 Early Tan, тъй като първият ми е малко светъл, вторият леко тъмен след като тенът ми избледня, но заедно постигам добър цвят. На капачката има стикер, според който продуктът би трябвало да издържи 24 часа, но се съмнявам някой да го е подлагал на чак такъв тест. При мен се държа забележително на осем часово парти, при това с дрескод бяло - не се отпечатва по дрехите, не ставя петна, а това безспорно е огромен плюс. Винаги фиксирам с пудра, но за тези осем часа танци, фон дьо тенът изпълни дълга си. Имайте предвид, че поради фактора си, излиза на снимки много блед.
Позволява наслояване, работи се сравнително лесно, въпреки, че обикновено използвам основа и тя доста помага за гладкото нанасяне на продукта. Като недостатък отчитам, че сравнително трудно се изпира от четки, но веднъж нанесен и изсъхнал, сякаш се слива с кожата и не мърда. Не съм наблюдавала потъмняване в хода на деня. Винаги гледам да имам поне едно шише в запас, въпреки, че ползвам и други фон дьо тени. В заключение, ако не сте го пробвали, горещо препоръчвам, ако сте, ще се радвам да чуя вашето мнение за него - както виждате блогът е нов, нов, пуст и скучен :)

1 коментар:

  1. Може би най-големият ми фаворит сред фон дьо тен-ите, които съм пробавала. За съжаление обаче, цветовете, които се вкарват в БГ са твърде далеч от достатъчни за сега не съм открила точният за мен :)

    ОтговорИзтриване